Hall of Mirrors

Exhibition, Göteborgs Konsthall, Gothenburg 2012. More information coming soon.

the cut itself. Visitors will be on one side of a channel of water created by the cut. Across this channel, on the flat vertical stone surface of the other side, the names of those who died will be visibly inscribed in the stone. The names will be close enough to see and read clearly – yet ultimately out of reach. The cut is an acknowledgement of what is forever irreplaceable. This experience hopes to bring visitors to a state of reflection through a poetic rupture or interruption. It should be difficult to see the inherent beauty of the natural setting, without also experiencing a sense of loss. It is this sense of loss that will physically activate the site. People will find their way around the landscape surrounding the cut, looking down at the channel and to the names from a higher perspective, or looking out to Utøya, establishing their own private ways of seeing and remembering.


The stone excavated from Sørbråten will be transferred to Oslo and used in forming the Government Quarters Memorials.


Hall of Mirrors






Göteborgs Konsthall, Gothenburg Sweden



Untitled (Vertical Sliding)

Untitled (Horizontal Sliding)

Weightless Space

One-Way Street

View Through a Park

Shadow Room

An Imagined City

Three Rooms